Selskapet ReLi satser på bærekraftige garderober

De kjemper mot overproduksjon i klesbransjen. ReLi, som har deltatt i høstens Gründerlab, har hatt litt av et år; fantastisk vekst, på scenen under TEDx Arendal, nominert som ledertalent i 30 under 30 i DN og nå er de klare for crowdfunding. Det er ingen tvil om at utleie av designerklær av høy kvalitet vil få en enorm vekst i tiden fremover.


KJØPE MINDRE, LEIE MER

ReLi gir kundene sine muligheten til å kjøpe mindre, ved å tilby en abonnementsløsning på leie av klær. Uansett om du skal i skibakken eller på arrangement; gründerne Rebecca Sjølie og Lise Ribesen i ReLi har bygd seg opp et rikt utvalg med en rekke unike antrekk. Netflix for klær, om du vil.

Gründerne bak ReLi; Lise Ribesen og Rebecca Sjølie. Foto: ReLi

KLIMA- OG MILJØSYNDEREN

At klesbransjen er en av verdens største klima- og miljøsyndere er ikke noe nytt, og nylig kunne vi lese om Atacama-ørkenen i det nordlige Chile – det tørreste område på kloden – ligger det fjell av kasserte klær. Bare det siste året har nærmere 40 000 tonn brukte moteklær havnet her. Plagg man bruker få ganger bør derfor være mulig å leie - og endelig får man muligheten til dette også her i regionen. 3 for 2 og kjoler man skjeldent bruker; moteindustrien står nå for 8-11% av de globale klimagassutslippene.


“Fast fashion er ikke billig.
Noen betaler for det.
Det er bare ikke du.”

- Rebecca Sjølie, gründer av ReLi


FJONG BANET VEI

Den mer kjente og etterhvert veletablerte startupen Fjong, som til tross for betydelig nedgang i utleie på grunn av Covid, hentet flersifret millioner i 2021 og ekspanderer nå til Danmark og videre i Europa. Flere og flere får øynene opp for å leie istedenfor å eie, og selskapet har mer enn doblet antall abonnenter det siste året. Nå kan Stavanger-selskapet ReLi tilby samme tjeneste lokalt, og da kan det være bra å kunne vise til suksess i samme bransje.

Utsnitt fra utvalget til ReLi, www.reli.no

HÅNDPLUKKET KVALITET

Hvert plagg er håndplukket av gründerne; Rebecca Sjølie og Lisa Ribesen. Plaggene kvalitetssjekkes og tas bilde av i studio, før de legges ut på nett for festklare kunder. Hele 75% av utvalget er nøye utvalgte second-hand klær av høy kvalitet. Abonnement hos ReLi koster fra 690,-/mnd, og da får man muligheten til å ha tre plagg man kan bytte en gang i måneden. Bruker man plagget et par ganger, så er kostnaden per gang på rundt hundrelappen - langt lavere enn penkjolene som ofte henger på rad og rekke og skjeldent får være med på fest.

Malene Wadel, kjent som Toril i NRK-serien “Lykkeland”. Her i en Zaaraa kjole fra Ted Baker som du enkelt kan leie hos ReLi.

“BOSS LADIES”

Hovedmålgruppen omtaler de som "boss ladies” - kvinner med en travel livstil, bor i storby og er ofte på farten - både med jobb og sosialt. Miljøbevisste unge voksne som vil gjøre en forskjell er også en gruppe selskapet forsøker å nå.



FRA GEOLOGI TIL MOTE

Rebecca er utdannet geolog, og utdannet seg i Australia. Her var hun med i en startup som skulle gjøre mineralutvinning mer bærekraftig ved å bruke kunstig intelligens. På tre år vokste selskapet til 20 ansatte. Og det var nettopp i Australia hun ble introdusert for utleie av klær, som den gangen ikke fantes i Norge. Rebecca var flittig kunde, og savnet tilbudet når hun flyttet hjem igjen.

 

NOMINERT TIL “LEDESTJERNER 2021” I DN

Gründeren høster også god anerkjennelse for arbeidet som har blitt gjort. I 2021 ble hun nominert til DNs “Ledestjerner 2021”, som en av 30 under 30 år. Kåringen er basert på nominasjoner, etterfulgt av en uavhengig jury, med utgangspunkt i FNs 17 bærekraftsmål, som kårer årets 30 lederstjerner.

TEDX ARENDAL

Oppmerksomheten har også ført til at de i fjor stod på scenen på det som er Norges største TEDx arrangement; nemlig i Arendal. I utgangspunktet er det nærmere 1000 personer i salen, men fjorårets TEDx Arendal ble, som det meste annet, gjennomført i en nedjustert utgave. Det å være på TEDx Arendal er en solid anerkjennelse, og i fjor delte de scenen med blant annet Nicolay Tangen og en rekke interessante og anerkjente personer. Foredraget, eller “talk’n”, kan dere se her.

GRÜNDERLAB OG VEIEN VIDERE

Duoen var i utgangspunktet på utkikk etter lokaler, da de kom over Gründerlab-programmet. De ble en del av det første kullet høsten 2021, og har hatt en enorm utvikling. Nå åpner det straks opp for investeringer på Folkeinvest - kanskje du blir den neste investoren i ReLi?

“Pia Warland tok oss gjennom erfaringer fra tusenvis av teknologiselskaper fra MIT i Boston, introduserte spennende gjesteforedragsholdere, og oppmuntret til diskusjoner og "call-to-action". Gjennom Gründerlab fikk ReLi en klar visjon om hvor vi ønsker å være og hvordan oppnå våre mål. I tillegg til å gå inn i dybden på vårt markedssegment og "value proposition". Gjennom Gründerlab fikk vi en utrolig flink mentor, Trond Iden. Opplegget har vært strålende og vi har følt trygghet, samt støtte fra gjengen - vår lille gründerfamilie denne høst- og vinteren. Gründerlab er intens og hektisk, men utrolig lærerikt og et opplegg vi anbefaler alle tidligfase selskaper som ønsker å utvikle seg raskt.”

“Gjennom Gründerlab fikk ReLi en klar visjon om hvor vi ønsker å være og hvordan oppnå våre mål.

Vi anbefaler alle tidligfase selskap som ønsker å utvikle seg raskt å delta i Gründerlab.”

- Lisa & Rebecca, ReLi AS

Nå er det straks klart for neste kull - og søknadsportalen er åpen. Sjekk ut grunderlab.no - og søk nå!

Previous
Previous

Startup med vekstambisjoner? Gründerlab er nå åpen for søknader til vårens program!

Next
Next

Ny startup bidrar til å realisere boligdrømmen