Olavstoppen ny samarbeidspartner i Fauna Eksperimentet

Fauna Eksperimentet som vi har utviklet og driver sammen med Investore har nå landet Olavstoppen som ny samarbeidspartner til det videre arbeidet med å utvikle fremtidens bærekraftige selskaper.

Olavstoppen har litt over 50 ansatte og er et heleid underselskap av Bouvet. På mange måter kan Olavstoppen forstås som designmiljøet til Bouvet i Rogaland. Det er flere som lurer på hvordan navnet Olavstoppen kom til. Som svar på spørsmålet forteller Fagermoen historien om øya Bouvet som er et norsk territorium ute i Sørishavet. Selv om oppdageren av øya var fransk og het Bouvet, er selskapet norsk og ikke fransk som veldig mange tror. Det høyeste fjellet på Bouvet heter Olavstoppen – og siden selskapet Olavstoppen befinner seg på høyden av både samfunnsutvikling og teknologi passer navnet godt.

Et eksperiment i ordets rette forstand

«Fauna Eksperimentet er et eksperiment, også for oss», sier Fagermoen.

Han utdyper med at Olavstoppen ønsker å dele av kunnskap og erfaringer, se om de kan bidra til at andre selskaper lykkes og ikke minst lære om bærekraft. Fagermoen trekker frem flere aspekter ved bærekraft de er spesielt interessert i å lære mer om: hva bærekraft er, hva driver bærekraft, hvordan fungerer forretningsmodellene, hvordan påvirker ny EU-taksonomi dette, hvordan påvirkes investeringer, hvilke selskaper blir store?

«Vi kan enten lese om bærekraft i nettaviser eller vi kan gå aktivt inn for å finne ut av bærekraft i praksis. Da har vi valgt det siste, som også er motivasjonen i samarbeidet med Fauna Eksperimentet. Her er tilgangen på interessante selskaper å lære av veldig god», sier Fagermoen.

Det grønne skiftet må være mer enn bare ord

Olavstoppen har de siste årene jobbet for et skifte bort fra tradisjonell consulting til heller å være et produktsentrert selskap med tverrfaglig kompetanse. Med tverrfaglige team som sitter lokalisert hos Olavstoppen jobber de blant annet med droneinspeksjon av kraftnett og har laget mobilappen som styrer laderobotene til Easee. I forlengelsen av å ikke kun fungere som et utleieselskap har Olavstoppen fokusert på å motivere ansatte på andre måter enn å måle dem etter standard KPIer som faktureringsgrad og sykefravær.

«Vi må bygge mening inn i hvorfor ansatte skal ha lyst til å jobbe her. Det er ikke nok å bare fortelle at vi er en del av en bærekraftig utvikling, vi må vise det. Det er her vi mener Fauna kommer inn i bildet som et prosjekt som fremmer et bærekraftig arbeidsmarked som stimulere til nytt næringsliv», mener Fagermoen.

Hva bringes inn i Fauna Eksperimentet?

Olavstoppen kommer inn i Fauna Eksperimentet med en rådgivende og opplærende rolle. De har i årets runde av programmet hatt en session med deltakerne og snakket om maskinlæring, en undergruppe av AI. Fagermoen mener at flere av deltakerselskapene har et større potensiale enn de tror når det kommer til verdien av dataen de besitter.

Som en del av Bouvet med over 2000 ansatte, besitter Olavstoppen bred kompetanse innen alt fra robotikk til sikkerhet, som gjør at det finnes noe for enhver deltakerbedrift. Ikke bare Fagermoen skal være en del av Fauna, de skal også bruke flere ansatte inn mot selskapene som kan hjelpe deltakerne i tidlig prosess. Fagermoen mener det er spennende for ansatte å få være med fra start samtidig som gir det masse læring – Fauna Eksperimentet er kunnskapsdeling og læring i praksis.

Innfallsvinkelen til både bærekraft og Fauna Eksperimentet spiller på lag med Olavstoppen nylige reviderte verdier: Glede over å kunne bidra, Respekt for fagfolk og kloden, Kunnskap som driver oss videre.

 

Vi ser frem til et godt og lærerikt samarbeid med Olavstoppen som kan være verdiskapende i mange år!

Previous
Previous

DNB NXT - Fremtidens vinnere

Next
Next

EVENT: Spaceport Norway 2021 - The Life Sessions (17. nov)