DIGme stikker av med Gründerhub-pris under Demodag

Den 12. september konkurrerte Gründerhub-deltakere i kull 9 om Gründerhub-prisen på 50.000. Gründerne som stakk av med seieren var Atle Lundseth og Maj-Elin Heigre, som står bak selskapet DIGme learning. Nå skal de pitche produktet sitt under Nordic Edge, og er dermed med i konkurransen om Gründerhub-prisen på 250. 000,-

Foto: DIGme learning Atle Lundseth Maj-Elin Heigre

Foto: DIGme learning Atle Lundseth Maj-Elin Heigre

– Denne seieren betyr utrolig mye for oss i DIGme learning, og nå gleder vi oss til å konkurrere om hovedpremien på 250.000,- under Nordic Edge, forteller Lundseth. I løpet av Gründerhub-programmet på Innovation Dock har duoen bygget opp en spennende bedrift. På 4 måneder ble idéen deres formet til et produkt som skal bidra til språkopplæring i skolen gjennom gamification og aktivitet.

Selskapene i kull 9 på scenen under Demodag 12. september

Selskapene i kull 9 på scenen under Demodag 12. september

Konkurrerer om Gründerhub-prisen 2019

DIGme vil om kort tid kjempe om Gründerhub-prisen på 250.000,- sammen med 8 andre selskaper. Vinneren kåres under Nordic Edge-konferansen i Stavanger. Bedriftene har kvalifisert seg til finalen ved å vinne hvert sitt Gründerhub-kull i Bergen, Kristiansand og Stavanger. Gründerhub-prisen går til den mest spennende og solide bedriften i årets program.

Disse selskapene kan vinne Gründerhub-prisen 2019:

VOED – Tar sikte på å revolusjonere markedet for videoredigering på mobil. Voed tilbyr en plattform som gjør det enklere å fortelle historier med video, samtidig som du får tilgang til alt du trenger på én plass. Da går det kort tid fra opptak til publisering i sosiale medier.

AltReal – Har utviklet applikasjonen Svipp-in. Denne skal motivere mennesker til å møte opp på rett sted til rett tid. Svipp-in skal engasjere mennesker ved å gi virtuelle belønninger gjennom gamification og poenggenerering. Dette kan senere veksles inn i virkelige verdier. 

HenteP – HenteP sørger for at du blir kvitt panten, at flaskene blir gjenvunnet og at pengene du gir brukes til å støtte lokale lag og foreninger. En vinn-vinn-vinn-situasjon. 

Bon Vivant – Bedriften utvikler utstyr for den profesjonelle matindustrien. Mesterkokk Silje Merethe Fossnes har utviklet en knivslire som desinfiserer kokkens kniv. Dette sikrer at kniven er ren når den brukes til ulike ting på restaurantkjøkkenet.

DIGme learning – Har utviklet et verktøy som gir barn muligheten til å lære å lese og skrive ved hjelp av teknologi og aktivitet. Koding, gamification og samspill skal bidra til å gjøre læringen gøy.

Agrosense – Gründer Einar Vastveit har utviklet droneteknologi som overvåker bondens åker og gjør jobben enklere. Ved hjelp av teknologien til Agrosense kan bonden spare miljø og øke produksjonen.

Shrimpvision – Selskapet skal drive med oppdrett av tropiske reker på land i Norge. I dag er produksjonen av disse rekene lite bærekraft, men ved å levere ferske, sunne og kortreiste tropiske reker skal Shrimpvision endre på dette.

Støtte fra SR-bank og Innovasjon Norge

For de to DIGme-gründerne har reisen så vidt begynt. Det er flere som har troen på det nyoppstarta selskapet, i tillegg til mottatt støtte fra SR-bank stiftelsen har DIGme også mottatt markedsavklaringstilskudd fra Innovasjon Norge. Nå setter de i gang med testing av prototype. Etter deltakelse på Nordic Edge, bærer turen til Finland og Slush-konferansen – omtalt som verdens største tech-event. Her konkurrerer Innovation Dock-selskapet om å pitche på selve hovedscenen.

Hva er Gründerhub?

Gründerhub-programmet fasiliteres av Innovation Dock i Stavanger, og er ett av SpareBank 1 SR-Bank sine tiltak for å skape framtidens arbeidsplasser.

Programmet er skrudd sammen av det aller beste fra MIT i Boston – et av verdens fremste universiteter på innovasjon. Vi har dyktige fasilitatorer med lang erfaring fra oppstartsselskaper, i tillegg til et utstrakt samarbeid med næringslivet i regionen.