Dekorerer kjent fjellformasjon med blå jekkestropper

Marthe Tjemsland Myrtvedt er gründeren bak Junkyard Studio. Hun bruker søppel til å lage kunst, smykker og unike designmøbler. Nå har hun fått oppdraget med å dekorere Trollpikken i anledning Blå Sløyfe-aksjonen.

Marthe.jpg

Junkyard Studio tilbyr bærekraftige og håndlagde kvalitetsmøbler laget på upcycle-konseptet. Marthe er kjent for å sprenge noen grenser innen designverden, og stormer frem som et viktig forbilde. Gjennom unik design og kreativt gjenbruk fronter gründeren en bærekraftig livsstil. På hjemmesiden Junkyardstudio.no finner du flere av prosjektene hennes. Marthe lager lamper satt sammen av bestikk, klokker i form av brannslukningsaparat og puter laget av gamle bilbelter klippet av fra biler på Knoksen. Stavanger-kunstneren leverer interiørprodukter til en mengde ulike prosjekter, bl.a til restauranter, kontorer og privatboliger - og nå også til fjellformasjoner som Trollpikken i Egersund.

Laget bord av bilhjul

Det var behovet for et nytt stuebord, og designerens evne til å se for seg det ubrukelige bli til “brukelig igjen” som sparket det hele i gang. Nå jobber hun fulltid med gjenbruksdesign i Junkyard Studio, som holder til på Innovation Dock.

- Jeg skulle selge leiligheten min, og hadde derfor bestilt avtale med fotograf for å ta bilder til boligannonsen. På dette tidspunktet hadde jeg ingen bord i leiligheten, da kom ideen om å lage bordet av et gammelt traktorhjul jeg fant liggende i et skogholt, forteller Myrtvedt.

God respons på det nye stuebordet hennes trigget skaperlysten, og siden da har hun jobbet med å lage søppel om til design. Etterspørsler etter Marthes unike møbeldesign og upcycling-kunst tikker inn til studioet på Innovation Dock, og det er nettopp gjenbruk som er stikkordet når Marthe samler inn bånd, som skal brukes til å dekorere Trollpikken.

Blå sløyfe-aksjonen

Trollpikken i Egersund

Trollpikken i Egersund

Det er i anledning Blå Sløyfe-aksjonen at Junkyard Studio har fått i oppgave å dekorere Trollpikken, som ligger i Egersund kommune. Aksjonen er et samarbeid mellom Prostatakreftforeningen og Kreftforeningen, som sammen med bedrifter, privatpersoner og foreninger også bidrar til markeringen og kampen mot prostatakreft.

Marthe har store planer for sitt bidrag, som skal være en blå sløyfe plassert rundt fjellformasjonen. Verket skal være satt sammen av gamle blå jekkestropper som hun har fått donert.

Selve kunststykket signert Junkyard Studios kan du se den 3 november, hvor det blir satt opp gratis transport til åpningssermonien.