Investerer 81 millioner i Data Gumbo

Data Gumbo sikrer seg 81 mill. ($9,3M) når blant annet Equinor Technology Ventures og Saudi Aramco Energy Ventures Invest nå går inn i selskapet. Data Gumbo som holder til på Innovation Dock har hatt en utrolig reise og er nå et ledende selskap innen Blockchain-as-a-Service.

Ove Sandve, CTO i Data Gumbo.  Foto: Siv Sivertsen

Ove Sandve, CTO i Data Gumbo.
Foto: Siv Sivertsen

Når CTO i Data Gumbo, Ove Sandve, flyttet inn på Innovation Dock tidlig 2018 var han alene på kontoret her i Stavanger. Han har ikke flyttet ut fra miljøet på bryggekanten i Stavanger øst, men er nå på tredje kontoret etter to runder med utvidelser.

Data Gumbo er ikke første selskapet Ove er med å starte. Ove var også en av grunnleggerne og eierne bak First Interactive, et selskap som jobber med visualiseringsteknologi som i 2008 ble solgt til Aker Solutions.


Blockchain-as-a-Service

Data Gumbo er en teknologibedrift som har utviklet en Blockchain-as-a-Service (BaaS) -plattform for å strømlinjeforme smart kontraktsadministrasjon. Hovedkontoret ligger i Houston, mens Ove Sandve, en av gründerne bak selskapet, leder Stavanger-kontoret.

"Partnerskapet med Equinor og Saudi Aramco vil gi momentum for Data Gumbos BaaS-nettverk for å få kritisk masse." , sier Andrew Bruce, administrerende direktør for Data Gumbo. De to selskapene står for $6M av de totalte $9,3M som er investert i selskapet til nå.


Stort potensiale i nye bransjer

Selskapets første kunder har så langt vært innen energisektoren, men de ser allerede at de kan skape verdi i andre segment som transport og frakt. Alle steder der to eller flere organisasjoner deler et kontraktsforhold som kan verifiseres med en digital datakilde, er mulighetene store for å realisere effektivitet og kostnadsbesparelser ved å bruke Data Gumbo, i følge Andrew Bruce, CEO i Data Gumbo.

"Selv om de har startet i energisektoren, har plattformen til Data Gumbo en bred industriell anvendelighet” sier Daniel Carter, senior investeringsdirektør i Saudi Aramco.


Pressemelding:
https://www.businesswire.com/news/home/20190507005752/en/Data-Gumbo-Secures-6M-Series-Funding-Venture

Kontakt i Norge:
Ove Sandve, CTO, Data Gumbo
900 64 016 / ove.sandve@datagumbo.com
Bryggerikaien 16, C/O Innovation Dock
4014 Stavanger, Norway
www.datagumbo.com