Justify rigger for disrupsjon innen juss

Justify er en legal tech startup som tar sikte på å røske opp i etablerte strukturer og markedsmodeller i advokatbransjen. Alt fra kontoret her på Innovation Dock. 

IMG_1090.jpg

I sommer oppretter de imidlertid sommerkontor i Hamburg, hvor gründer og advokat Dag Josef Foss, som eneste nordmann er plukket ut til å delta i et intensivt studieprogram innen legal tech og innovasjon ved velrenommerte Bucerius Law School i Hamburg. Foss vil her fordype seg i anvendelse av ny teknologi i jussens mystiske verden, og høste erfaringer fra noen av verdens ledende ressurser innen utvikling og design av morgendagens juridiske tjenester.

- Vi er heldige som har fått denne muligheten og jeg ser frem til å lære om spennende fagfelt innen juss og teknologi som få her hjemme har hørt om. Det er ingen tvil som at advokatbransjen må belage seg på store endringer fremover og vi vil sikre at vi har den kompetansen som er nødvendig innen både juss og teknologi for å kunne ta en posisjon i denne utviklingen, sier Dag Josef Foss, som nylig har gjennomført SR-bank sitt oppstartsprogram Gründerhub.

Justify har vært i full aktivitet siden mars og er allerede i gang med å utvikle en prototype for sitt første produkt som vil hjelpe privatpersoner få orden i egen arvesituasjon. 

- Dette opplever vi at folk sliter med, men det er likevel kun et fåtall som skaffer seg hjelp fra advokat. Vi vil utvikle produkter hvor brukeren enkelt kan dekke rettshjelpsbehov selv på en trygg måte uten å måtte oppsøke advokat, sier Foss og legger til at ambisjonen er å utvikle en plattform hvor vanlige dødelige kan få hjelp til å håndtere sine rettshjelpsbehov i alle de ulike fasene en skal gjennom i løpet av et liv. 

De som er interessert i å lære mer om legal tech og Justify kan følge med på selskapets nettsider. Her vil de poste innlegg om de erfaringene de gjør seg i Hamburg, både fra et teknologisk og juridisk perspektiv.
 

LES MER:
www.justify.legal
www.grunderhub.no