Innovation Dock tar over driften av Gründerhub

Innovation Dock har landet avtalen om å ta Sparebank1 SR-Banks gründerhus til nye høyder, og neste program starter på bryggekanten i Stavanger øst allerede 15. august.

 

Gründerhuset, som nå har endret navn til Gründerhub, ble startet sent 2015 som en del av prosjektet Nye Muligheter der banken samarbeidet med Innovasjon Norge, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Validé. SR-Bank har drevet programmet i egne lokaler, men flytter nå til regionens ledende miljø for oppstarts- og vekstbedrifter.

 

Ekspanderer til nye byer

Når fjerde runde av programmet starter på Innovation Dock i august, starter også parallelle program hos Coworx i Kristiansand og BTO (Bergen Teknologioverføring) i Bergen.

Coworking bygger på en enkel ide om å dele kompetanse, erfaring og nettverk. Det at SR-Bank nå velger å samarbeide med disse miljøene danner det beste grunnlaget for etablering og vekst for gründerselskapene.

 

Innovasjonsfabrikken i øst

Innovation Dock er et coworking space, lokalisert langs vannkanten i Stavanger øst. I tillegg til kontor, møte og konferansefasiliteter tilbyr Innovation Dock en rekke kurs og programmer.

Innovasjonsfabrikken sine lokaler spenner seg fra Lervigsbukta i sør, og helt opp til Norsk Stål sin tomt der gamle Stavanger Støberi & Dok en gang holdt til. Nå jobber daglig over 100 innovatører, gründere og investorer i de 3500m2 store lokalene, som gjør Innovation Dock til landets nest største av sitt slag. Her finner man alt fra gründeren som nettopp har startet, til investorer med bred erfaring.

 

Et økosystem

«Innovation Dock er ikke bare for gründere. Her finner man et unikt miljø med et bredt nettverk og kompetanse som inkluderer regnskap og revisjon, markedsføring og advokater for å nevne noe. For oss er dette et utrolig spennende miljø å være en del av, men for selskapene som holder til her kan det være helt avgjørende», sier Leif André Skare, en av investorene som har sitt kontor på Innovation Dock. Skare var med i oppstarten av Energy Ventures i Stavanger, er styreleder i Innovation Dock, og har også investert i flere av selskapene i miljøet.

 

Hjelper gründerne i gang

SR-Bank sin Gründerhub tilbyr gratis gründerprogram og kontorfasiliteter i et spennende miljø og en velprøvd prosess hvor mennesker med gode idéer kan utvikle selskapet sitt i fire måneder. Målet er at deltagerne skal få hjelp til å ta idéen sin et godt skritt videre.

 

Unikt program

Arnfinn Matre har startet flere selskap, og var med i det første programmet til banken. «Programmet sørger for at man holder fokus på vekst og utvikling, og gir selskapet best tenkelig start. Det at de neste bedriftene nå skal få lov å være på Innovation Dock vil være et kvalitetsstempel og kvalitetsløft», sier Matre, som fortsatt driver bedriften Bithammer AS.

 

Programmet har løpende opptak og neste program starter 15. august. Søknadsfrist er 7. august.

Mer informasjon: https://www.sparebank1.no/nb/sr-bank/bedrift/info/gruenderhuset.html