Innovation Dock skal levere etablererkurs til NAV

Innovation Dock har sammen med Aktiv Læring og Gründerarena Jæren vunnet anbudet om å levere etablererkurs til kommunene i Sør-Rogaland de neste årene.

Formålet med kurset er å øke deltagernes kompetanse på etableringsfaglige emner for at de skal bli i stand til å etablere egen virksomhet og gjøre den levedyktig. Målet for kurset som går over 5 uker er at deltakerne er godt i gang med etableringen av egen virksomhet. I tillegg til kurset vil deltagerne få oppfølging i de 12 påfølgende ukene etter kursets slutt.

 

17 kommuner

Kursene er tilgjengelige for alle i Sør-Rogaland - som inkluderer kommunene Stavanger, Sola, Randaberg, Rennesøy, Finnøy, Hjelmeland, Forsand, Strand, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Hå, Time, Lund, Eigersund, Sokndal, Bjerkreim. Kursene vil bli gjennomført i våre lokaler i Stavanger øst.

 

Tett samarbeid med næringslivet og erfarne gründere

 I tillegg til at flere av selskapene i miljøene bidrar vil også DNB, KPMG og Sum Regnskap dele av sin kompetanse.

Deltagerne vil også ha ukentlige presentasjoner fra gründere som har vært i samme situasjon og fase tidligere. Disse vil gi deltagerne en realitetsorientering om hvordan det er å drive eget selskap i tillegg til det faglige de skal igjennom.

 

Ledende miljø for oppstarts- og vekstselskap

Innovation Dock og Gründerarena Jæren står for hoveddelen av innholdet i kurset, mens læringsselskapet Aktiv Læring står for koordineringen. Innovation Dock i Stavanger og Gründerarena Jæren på Bryne utfyller hverandre godt, både med tanke på kompetanse, lokasjon og nettverk.

 

Vekst i vannkanten

Innovation Dock opplever sterk vekst, og leveransen til NAV kommer kort tid etter nyheten om at SR-Bank sin Gründerhub flytter til vekstmiljøet på bryggekanten. Siden oppstarten i 2015 har Innoation Dock vokst til 3500m2, og huset nå over 130 personer i nærmere 50 spennende oppstarts- og vekstselskap.

Innovation Dock er et coworking space, som bygger på en enkel ide om å dele kompetanse, erfaring og nettverk – noe deltagerne på kurset vil få oppleve når kurset blir gjennomført her. I tillegg jobbes det tett opp mot investeringsmiljøet i regionen, og har man en god idé er sjansen stor for å møte potensielle investorer.

 

3 kurs allerede i 2017

Allerede nå i år skal det gjennomføres tre kurs, og første kurs starter 4. september. Estimert verdi på anskaffelsen for tre år er 3,9 millioner kroner.